U Travniku održan stručni seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva travničkog

27 Februar 2021

U Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku održan je seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva travničkog pod nazivom "Islamska zajednica u suočenju sa raznim vrstama ideologija".

U subotu, 27. februara 2021. godine u organizaciji Uprave za vanjske poslove i dijasporu i Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH, a u saradnji sa Muftijstvom travničkim je održan stručni seminar pod nazivom "Islamska zajednica u suočenju sa raznim vrstama ideologija".

Na početku je učesnike seminara poselamio i obratio im se u ime domaćina, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić, a uvodno izlaganje je imao Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović. Predavači na seminaru su bili mr. Medina M. Mulalić, dr. Nezir Halilović, dr. Nihad Čamdžić i dr. Senad Ćeman.

Uprava Elči Ibrahim-pašine medrese je za sve učesnike seminara obezbijedlia ručak, a zbog trenutne epidemiološke situacije kao i obaveze poštivanja propisanih mjera s tim u vezi, seminar je organiziran uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Čitano 241 puta