Održan seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva travničkog

23 Novembar 2021

U ponedjeljak, 22. 11. 2021. godine, u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru sa početkom u 17:00 sati je održan seminar za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama sa područja Muftijstva travničkog odnosno Srednjobosanskog kantona.

Organizatori ovog seminara su bili Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Muftijsvo travničko, a na seminaru su bili prisutni po dva vjeroučitelja iz svakog Medžlisa sa područja Muftijstva travničkog, dok su ostali vjeroučitelji ovaj seminar mogli da prate uživo putem platforme google classroom.

Seminar je počeo učenjem ašareta i upoznavanjem prisutnih sa hodogramom seminara od strane moderatora mr. Muhameda Pezića rukovodioca službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva travničkog.

Uvodničar seminara je bio muftija travnički, dr. Ahmed ef. Adilović, koji je vjeroučiteljima nadahnuto i savjetodavno govorio na temu „Vjeronauka i vjeroučitelji u susretu sa savremenim izazovima“ dotaknuvši široku lepezu aktuelnih pitanja sa kojima se vjeroučitelji susreću u svakodnevnom radu sa učenicima.

Nakon pauze za jaciju namaz, uslijedilo je predavanje dr. Nezira Halilovića ispred Ureda za obrazovanje i nauku na temu „Mogućnosti primjene infografike u klasičnoj i online nastavi islamske vjeronauke“. Kroz prezenaciju prisutni su upoznati sa pojmom i historijatom infografike, te načinima primjene u nastavi, a zatim je uslijedila radionica na kojoj su vjeroučitelji podijeljeni u grupe kreirali infografike za konkretne nastavne jedinice iz islamske vjeronauke.


Seminar je završio sa diskusijom vjeroučitelja i evaluacijom seminara.

Čitano 649 puta