U utorak, 15. 06. 2021. godine, u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke Reisu-l-ulema, dr.Husein-ef. Kavazović, se sastao sa vjeroučiteljima urednicima i ko-autorima projekta digitalnih zbirki iz islamske vjeronauke za sve razrede osnovnih i srednjih škola koji su nastali tokom pandemije COVID-19 kao potreba i olakšica kako u online tako i u redovnoj nastavi.

U Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku održan je seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva travničkog pod nazivom "Islamska zajednica u suočenju sa raznim vrstama ideologija".

U petak 28. avgusta 2020. godine, u atriju Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku održan je stručni seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva na temu online nastave.

U srijedu, 11. marta 2020. godine, održano je 19. Općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke u Gornjem Vakuf u organizaciji MIZ Gornji Vakuf i O.Š. “Gornji Vakuf“.

U srijedu, 11. 03. 2020. godine, u OŠ „Han Bila“ u Han Biloj kod Travnika oržano je 18. općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII. i IX. razreda osnovnog obrazovanja i I. razreda srednjeg obrazovanja.

U Osnovnoj školi "Gornji Vakuf" u saradnji sa MIZ Gornji Vakuf upriličena svečanost povodom 7. maja - Dana džamija.

Stranica 1 od 8