U srijedu, 21. septembra 2022. godine, Muftija travnički upriličio prijem za takmičare i njihove muallime i vjeroučitelje koji su predstavljali Muftijstvo travničko na finalnom takmičenju iz mektebske pouke na nivou Rijaseta i državnom takmičenju iz islamske vjeronauke, te ostvarili pojedinačno ili ekipno jedno od prva tri mjesta.

U subotu, 28.05.2022. godine, u Medresi “Osman-ef. Redžović” u Velikom Čajnu kod Visokog održano je IX. Državno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja.

U subotu, 14.05.2022. godine, u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku  održano je 13. Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja. Pokrovitelj takmičenja bilo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK-a, a organizatori takmičenja su bili Elči Ibrahim-pašina medresa i Muftijstvo travničko.

U srijedu, 16. 03. 2022. godine, je održano 19. općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VIII I IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja.

U petak, 14. januara 2022. godine u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Muftijstva travničkog održan je tematski seminar s ciljem afirmacije i ispravnog razumijevanja i promoviranja Fonda „Bejtu-l-mal“ među nastanovnicima i profesorima islamske vjeronauke.

Na temelju člana 20. Pravilnika o organizaciji i radu Rijaseta, a u skladu sa Planom rada za 2021. godinu,  te na osnovu Zapisnika o radu konkursne Komisije za odabir autora/tima za izradu udžbenika islamske vjeronauke za I, II i III razred osnovne škole, br.: 04-08-2-173-3/20, Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini raspisuje

Stranica 1 od 8