U petak 26. februara 2021. godine u prostorijama Muftijstva održana je 14. redovna sjednica Upravnog odbora Škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-Siddik". 

U nedjelju 31. januara 2021. godine u Islamskom centru u Novom Travniku održan je finalni dio osmog po redu takmičenja u učenju određenih sura napamet za djecu i mlade pod nazivom “Hind 2021” u organizaciji Škole Kur'ana Muftijstva travničkog "Ebu Bekr Es-Siddik" uz direktan prijenos na Televiziji 5. U Finalnom dijelu učestvovalo je 33 takmičara raspoređena u 6 kategorija od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, dok je ukupan broj takmičara bio 184.

U subotu i nedjelju 23 i 24. januara u Islamskom centru na Kalibunaru organizovan je polufinalni dio takmičenja Hind 2021 na kome je učešće uzelo 62 takmičara u šest kategorija. U finalni dio plasiralo se njih 33.

U subotu 23. januara 2021. godine u Islamskom centru na Kalibunaru u Travniku poslije podne namaza održan je prvi polufinalni dio takmičenja za djecu i mlade sa područja Muftijstva travničkog u učenju napamet određenih kur'anskih sura pod nazivom "Hind 2021" u organizaciji škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-siddik".

U utorak 19. januara 2021. u hadži Ali-begovoj džamiji u Travniku poslije jacija namaza organizovan je šestii ujedno i posljednji dio kvalifikacija ovogodišnjeg takmičenja za djecu i mlade sa područja Muftijstva travničkog u učenju određenih kur'anskih sura napamet pod nazivom "Hind 2021" u organizaciji škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-siddik". 

U ponedjeljak 18. januara 2021. u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Vitez organizovan je peti dio kvalifikacija takmičenja za djecu i mlade sa područja Muftijstva travničkog u učenju određenih kur'anskih sura napamet pod nazivom "Hind 2021" u organizaciji škole Kur'ana "Ebu Bekr Es-siddik".

Stranica 1 od 2