900x100px banner 2023

Mreža mladih Medžlisa islamske zajednice Vitez – džemat Vitez, u sklopu svojih mnogobrojnih aktivnosti već šestu godinu zaredom organizuje zimsku i ljetnu školu Islama, a nagrada za osvojeno prvo mjesto je Umra.

U subotu i nedjelju, 28. i 29. oktobra 2023. godine u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, Uprava za vjerske poslove i Uprava za vanjske poslove Rijaseta IZ u BiH i Centar za dijalog „Vesatijja“ u saradnji sa Muftijstvom travničkim organizovali su seminar za koordinatore Mreže mladih sa područja Muftijstva travničkog.

U subotu, 14. oktobra 2023. godine, Ured za zekat i Odjel za mekteb i mlade Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u saradnji sa Muftijstvom travničkim održali su kviz na temu “Zekat, bejtul-mal i dobročinstvo Muhammeda a.s. i ashaba” u Elči Ibrahim-pašinoj Medresi u Travniku.

U nedjelju, 10. septembra 2023. godine, u prostoru vakufskog Sportskog kompleksa "Biser Rostovo" na Ravnom Rostovu kod Bugojna Mreža mladih MIZ Bugojno, kao domaćin susreta, organizovala je jednodnevni malonogometni turnir Mreže mladih Muftijstva Travnik.

Peti susreti Mreže mladih u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH održani su ove godine od 25. do 27. avgusta u Cazinu gdje je domaćin bilo Muftijstvo bihačko.

Aktivisti Mreže mladih Muftijstva mostarskog su u sklopu projekta Mreže mladih "Upoznaj domovinu, domovinske zemlje, dijasporu ", danas, 17.6.2023. godine, posjetili grad Jajce, a domaćin posjete bila je koordinatorica Mreže Mladih pri Medžlisu Islamske zajednice Jajce, Ehlimana Drek. 
Stranica 1 od 12