Muftija travnički posjetio mektebe na području Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf

21 Novembar 2021

U nedjelju, 21. novembra 2021. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed-ef. Pezić boravili su u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Gornji Vakuf i tom prilikom su u pratnji glavnog imama, Hidajet-ef. Polovine obišli i posjetili mektebe na području ovog Medžlisa.

Tom prilikom posjetili su mektebe u džematima: Jagnjid, Batuša, Bistrica, Mehmed-beg Stočanin, Gornja Mahala, Vrse i Bojska-Lužani, te su se uvjerili u zavidan nivo znanja kod polaznika mektebske pouke kao i u predan rad muallima i tehničku opremljenost mekteba.

Posjeta mektebima realizirana je u okviru redovnih aktivnosti muftije travničkog, s ciljem ukazivanja na važnost i značaj mektebske pouke u radu Islamske zajednice kao i s ciljem davanja podrške muallimima u radu s našim najvrjednijim članovima-polaznicima.

Podsjećamo, mekteb na području Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf pohađa nešto više od 750 mekteblija u 17 centralnih mekteba i 11 punktova koje podučava 17 imama/muallima.

Čitano 564 puta