Finale 24. takmičenja polaznika mektepske pouke održano 29. maja 2022. godine na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu.Ukupno 32 predstavnika muftijstava takmičili su se u kategorijama Kiraet II, Test općeg znanja II, Test općeg znanja III i Kiraet III.

U nedjelju, 15. maja 2022. godine, u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru u Travniku održano je  24. mektebsko takmičenja na nivou Muftijstva travničkog na kojem su ostvareni sljedeći rezultati:

U nedjelju, 21. novembra 2021. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed-ef. Pezić boravili su u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Gornji Vakuf i tom prilikom su u pratnji glavnog imama, Hidajet-ef. Polovine obišli i posjetili mektebe na području ovog Medžlisa.

U organizaciji Uprave za vjerske poslove - Odjel za mektebsku nastavu i mlade, dana 23. ša'bana 1440. god., po H./28. aprila 2019. god., u prostorijama Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu održano je XXII finalno takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U Medžlisu Islamske zajednice Jajce održano 22. mektebsko takmičenje na nivou Muftijstva travničkog.

U subotu, 6. oktobra 2018. godine, na izletištu Jarčišće polaznici mektebske nastave iz tri džemata na području Mjesene zajednice Oborci, imali su priliku da se druže sa svojim imamima i glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Donji Vakuf.

Stranica 1 od 3