U nedjelju, 14. maja 2023. godine, u prostorijama Kulturnog centra „Princeza Dževhera“ u Bugojnu održano je 25. mektebsko takmičenja na nivou Muftijstva travničkog na kojem su ostvareni

sljedeći rezultati:

U nedjelju, 20. novembra 2022. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed-ef. Pezić su u pratnji glavnog imama dr. Salih-ef. Indžića obišli i posjetili mektebe na području  MIZ Travnik.

Finale 24. takmičenja polaznika mektepske pouke održano 29. maja 2022. godine na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu.Ukupno 32 predstavnika muftijstava takmičili su se u kategorijama Kiraet II, Test općeg znanja II, Test općeg znanja III i Kiraet III.

U nedjelju, 15. maja 2022. godine, u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru u Travniku održano je  24. mektebsko takmičenja na nivou Muftijstva travničkog na kojem su ostvareni sljedeći rezultati:

U nedjelju, 21. novembra 2021. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed-ef. Pezić boravili su u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Gornji Vakuf i tom prilikom su u pratnji glavnog imama, Hidajet-ef. Polovine obišli i posjetili mektebe na području ovog Medžlisa.

U organizaciji Uprave za vjerske poslove - Odjel za mektebsku nastavu i mlade, dana 23. ša'bana 1440. god., po H./28. aprila 2019. god., u prostorijama Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu održano je XXII finalno takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Stranica 1 od 3