U nedjelju, 12. maja 2024. godine, u džamiji Mehmed-bega Stočanina i IEC „Nur” u Gornjem Vakufu održano je 26. mektebsko takmičenje na nivou Muftijstva travničkog na kojem su ostvareni sljedeći rezultati:

U nedjelju, 18. februara 2024. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović posjetio je mektebe u nekoliko džemata na području MIZ Busovača.

U subotu, 09. decembra 2023. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović u pratnji glavnog imama Salih-ef. Zukića posjetio je mektebe u nekoliko džemata na području MIZ Novi Travnik.

U nedjelju, 14. maja 2023. godine, u prostorijama Kulturnog centra „Princeza Dževhera“ u Bugojnu održano je 25. mektebsko takmičenja na nivou Muftijstva travničkog na kojem su ostvareni

sljedeći rezultati:

U nedjelju, 20. novembra 2022. godine, Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed-ef. Pezić su u pratnji glavnog imama dr. Salih-ef. Indžića obišli i posjetili mektebe na području  MIZ Travnik.

Finale 24. takmičenja polaznika mektepske pouke održano 29. maja 2022. godine na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu.Ukupno 32 predstavnika muftijstava takmičili su se u kategorijama Kiraet II, Test općeg znanja II, Test općeg znanja III i Kiraet III.

Stranica 1 od 4