Muftija travnički prisustvovao sjednici Skupštine MIZ Gornji Vakuf

05 Mart 2023

U prostorijama Islamskog edukativnog centra "Nur" danas je održana sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf. Na sjednicu Skupštine prezentirani su izvještaji o radu Izvršnog odbora MIZ Gornji Vakuf za 2022. godinu kao i Plan rada za 2023. godinu.

 

Alija Filan, dosadašnji predsjednik Izvršnog odbora MIZ Gornji Vakuf, podnio je izvještaj o radu za 2022. godinu u kojem je podcrtan rad na finansijskoj stabilnosti Medžlisa i nastavak radova u cilju poboljšanja infrastrukture džemata: džamija, mesdžida, grebalja, gasulhana i dr. S tim u vezi je koncipiran i Plan rada Izvršnog odbora za iduću godinu.

Skupština je također razmatrala i usvojila Izvještaj o izvršenju budžeta za 2022. godinu kao i Prijedlog budžeta za 2023. godinu, svi izvještaji su jednoglasno usvojeni.

Prisutnima se obratio i novoizabrani predsjednik Izvrđnog odbora MIZ Gornji Vakuf Sulejman Pokvić koji je pozdravio rad dosadašnjeg predsjednika, te poručio da će nastaviti voditi ovu instituciju u pozitivnom smjeru. Zatim se obratio glavni imam Hidajet-ef. Polovina koji je u izvještaju vjersko-prosvjetne službe Medžlisa istakao statističke podatke o pohađanju mektebske pouke, te poručio da treba kontinuirano raditi na podizanju svijesti kod roditelja o potrebi redovnog slanja djece na mektebsku pouku.

Sjednici Skupštinu je prisustvovao i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović koji je iskazao zadovoljstvo sa radom prethodnog sastava Izvršnog odbora, te čestitao novoizabranom predsjedniku i ostalim članovima Izvršnog odbora kao i novoizabranim članovima Skupštine i zaželio im uspješan rad u mandatnom periodu.

Čitano 441 puta