U prostorijama Islamskog edukativnog centra "Nur" danas je održana sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf. Na sjednicu Skupštine prezentirani su izvještaji o radu Izvršnog odbora MIZ Gornji Vakuf za 2022. godinu kao i Plan rada za 2023. godinu.

Proteklog vikenda muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović i njegovi saradnici rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed-ef. Pezić  i sekretar Muftijstva mr. Rešad-ef. Lendo prisustvovali su redonim sjednicama skupština medžlisa IZ Vitez, Busovača, N. Travnik, Jajce i D. Vakuf.

U subotu, 04.02.2023. godine, poslije podne-namaza, u džematu Gornja Rovna, mesdžid Pezići, a u sklopu Tezkiretname, programa institucionalnog obilježavanja godišnjica značajnih ličnosti za islam, muslimane i Islamsku zajednicu, koju je Rijaset usvojio početkom 2021. godine, u orgranizaciji Muftijstva vojnog i MIZ Busovača, učenjem Jasini šerifa i kelimei tevhida obilježeno je 30 godina od pogibije imama-šehida rahmetli Mesud-ef. Pezića.

U nedjelju, 05.02.2023. g. u Omladinskom klubu džamije na Kalibunaru održana je druga redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Travnik u sazivu 2022-2026. godina.

U subotu 4. februara 2023. godine u prostorijama Medžlisa IZ Bugojno održana je redovna sjednica Skupštine.

Potpunom izgradnjom i rekonstrukcijom kompleksa džamije Esme sultanije, građani Jajca ponovo će dobiti centralnu gradsku džamiju sa svojim kompleksom, koja će kao i stoljećima ranije, biti izvor vjerskog i kulturnog života, iz kojeg će se širiti ideje vjerske tolerancije i suživota, ne samo na prostoru općine Jajce, nego i mnogo šire.

Stranica 1 od 23