I ove godine povodom ramazanskog bajrama, predsjedavajući općinskog vijeća Hidajet Sivro i Glavni imam MIZ Vitez Omer ef. Sikira su obradovali sve prvačiće obje osnovne škole na općini Vitez prigodnim bajramskim paketićima. 

U utorak, 26. marta 2024. godine, u Ahmed-aginoj džamiji prigodnim programom obilježena je mubarek noć Lejletul-Bedr kojom se prisjeća događaja na Bedru koji se desio 17. ramazana 624. godine.

U nedjelju, 18.02.2024.god. u prostorijama MIZ Busovača održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Busovača.

U prostorijama Islamskog edukativnog centra "Nur" danas je održana sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf. Na sjednicu Skupštine prezentirani su izvještaji o radu Izvršnog odbora MIZ Gornji Vakuf za 2022. godinu kao i Plan rada za 2023. godinu.

Proteklog vikenda muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović i njegovi saradnici rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed-ef. Pezić  i sekretar Muftijstva mr. Rešad-ef. Lendo prisustvovali su redonim sjednicama skupština medžlisa IZ Vitez, Busovača, N. Travnik, Jajce i D. Vakuf.

U subotu, 04.02.2023. godine, poslije podne-namaza, u džematu Gornja Rovna, mesdžid Pezići, a u sklopu Tezkiretname, programa institucionalnog obilježavanja godišnjica značajnih ličnosti za islam, muslimane i Islamsku zajednicu, koju je Rijaset usvojio početkom 2021. godine, u orgranizaciji Muftijstva vojnog i MIZ Busovača, učenjem Jasini šerifa i kelimei tevhida obilježeno je 30 godina od pogibije imama-šehida rahmetli Mesud-ef. Pezića.

Stranica 1 od 14