Tradicionalni iftar za žene u organizaciji Muftijstva travničkog

13 Maj 2019

Muftijstvo travničko u saradnji sa Elči Ibrahim-pašinom Medresom organiziralo tradiocinalni iftar za žene sa područja medžlisa Muftijstva.

U ponedjeljak, 13. maja 2019 godine Muftijstvo travničko u saradnji sa Elči Ibrahim-pašinom medresom organiziralo je iftar za žene. Pored velikog broj žena i vjerskog života, iftaru je prisustvovao i veliki broj žena iz javnog, kulturnog i političkog miljea.

U svojstvu domaćina prisutnima se obratila i dobrodošlicu izrazila profesorica u Elči Ibrahim-pašinoj medresi Lejla Bešo-Haskić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog, dok je iftaru je prisustvovala i dr. Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Dr. Malkić u svom obraćanju kazala je da je ramazan prilika koju trebamo iskoristiti kako bismo što više vremena proveli sa svojim porodicama ali i proširili i obnovili prijateljstva i poznanstva kako bismo ubuduće jedni drugima bili podrška u promociji pozitivnih životnih vrijednosti.

Čitano 1521 puta