Održano 7. Savjetovanje za koordinatorice u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH

19 Septembar 2022

Koordinatorice Odjela za brak i porodicu koje rade na području Muftijstva travničkog prisustvovale su 7. Savjetovanju za koordinatorice Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Položaj, status i narativ muslimanke Bošnjakinje."

Ovogodišnje Savjetovanje održano je 17. i 18. septembra u Gazi Husrev-begovoj medresi u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U nedjelju, 18. septembra nakon radnog dijela Savjetovanja, upriličen je i svečani dio Savjetovanja na kojem su dodijeljene zahvalnice koordinatoricama koje su se istakle u svom radu u proteklom periodu.

Sa područja našeg Muftijstva zahvalnice su dobile koordinatorica MIZ Busovača, Ensara Srebrenica i Sabina Hajrić – Duranović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Jajce u periodu 2015-2022 godina.

Zahvalnica je takođe uručena i koordinatorici Muftijstva travničkog, Lejli Bešo-Haskić za dugogodišnju organizaciju rada Odjela za brak i porodicu na području Muftijstva travničkog.

Čitano 433 puta