Muftijstvo travničko darovalo prve bebe rođene u Novoj 1445. hidžretskoj godini

20 Juli 2023

U četvrtak, 20. jula 2023. godine koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog je posjetila Porođajni odjel Bolnice Travnik.

Tom prilikom uručila je, u ime Muftijstva travničkog, novčane hedije za dvije bebe koje su prve rođene u Novoj 1445. hidžretskoj godini. Majke beba, Garib Elvedina iz Gornjeg Vakufa i Bošnjak Sanja iz Kiseljaka, iskazale su svoje oduševljenje i zahvalnost ovoj posjeti.

Koordinatorica, prof. Lejla Bešo-Haskić u pratnji šefice dr. Fatime Ćurić-Ljevaković i medicinskih sestara posjetila je i ostale porodilje koje su bile smještene na Odjelu.

Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović zbog prethodno preuzetih obaveza nije bio u prilici biti dio ove posjete.

Dr. Fatima je istakla da Porođajni odjel Bolnice Travnik bilježi veliki broj onih koje se odlučuju za porod u ovoj ustanovi uzimajući u obzir status koji Odjel ima, a to je "Prijatelj beba", gdje se poseban značaj pridaje prirodnom dojenju djece koje je od iznimne važnosti kako za dijete tako i za majku.

Ovu aktivnost, Muftijstvo travničko realizira već punih osam godina, i možemo kazati da je postala lijepa i pozitivna tradicija.

Čitano 816 puta