Koordinatorica Odjela za brak i porodicu u radnoj posjeti medžlisima Muftijstva travničkog

10 Decembar 2022

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog, prof. Lejla Bešo Haskić, posjetila je u proteklim danima medžlise Gornji Vakuf, Novi Travnik i Vitez.

Koordinatorica odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog, prof. Lejla Bešo-Haskić posjetila je medžlise islamske zajednice Gornji Vakuf, Novi Travnik i Vitez. Tom prilikom održani su sastanci sa glavnim imamima i koordinatoricama odjela za brak i porodicu pomenutih medžlisa.

Tema sastanaka bila je retrospektiva dosadašnjeg rada i plan rada Odjela za brak i porodicu u narednom periodu pri ovim medžlisima. Prof. Bešo-Haskić zahvalila se glavnim imamima na podršci koju pružaju u realizaciji aktivnosti Odjela, a onima koji su se posebno istakli uručene su zahvalnice ispred Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog.

U toku posjete MIZ Novi Travnik koordinatorica je iskoristila  priliku da zajedno sa glavnim imamom, Salih-ef. Zukićem i koordinatoricom muallimom Fatimom Hajrić posjeti porodicu Otuzbir koja je dobila peto dijete i ispred Muftijstva uruči novčanu hediju u znak podrške natalitetu. Također, uručene su knjige i slikovnice za polaznike obdaništa "Sultan Mehmed Fatih" u Novom Travniku koje je u ime koordinatorice Muftijstva uručila muallima Fatima Hajrić

Čitano 391 puta