Druženje žena iz Aktiva MIZ Žepče sa članicama Asocijacije žena "Nur" u Gornjem Vakufu

28 Oktobar 2018

U nedjelju, 28.10.2018. god., članice Asocijacije žena „Nur“ MIZ Gornji Vakuf upriličile su druženje sa Aktivom žena MIZ Žepče u Islamskom edukativnom centru „Nur“ u Gornjem Vakufu.

Riječi dobrodošlice uputila je koordinatorica medžlisa Ulfeta Šečunović koja je u kratkim crtama predstavila rad Asocijacije žena „Nur“ MIZ Gornji Vakuf.

Skupu se obratio i poželio dobrodošlicu glavni imam MIZ Gornji Vakuf prof. Hidajet-ef. Polovina, te je u svome obraćanju istakao značaj islamskog odgoja i angažmana žene u zajednici.

Inspirativno i nadahnuto predavanje održala je profesorica bosanskog jezika Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku mr. Dženana Bajraktarević.

Aktiv žena MIZ Žepče predstavila je koordinatorica Munevera Ridžal profesorica islamske vjeronauke i Amira Mehmedović muallima pri MIZ Žepče.

U očuvanju Bošnjačke tradicije, Žene polaznice kursa pletenja i šivenja pri Asocijaciji žena „Nur“ na čelu sa Mirsadom Behrem izvele su dramski prikaz običaja ,,prošnja nevjeste“.

Obilaskom džamije Mehmed-beg Stočanin i historijskim časom o herojskom Gornjem Vakufu uz blagu jesenju kišu završeno je druženje sa gostima uz želju za svakim im dobrom i zahvalnost MIZ Žepče u realizaciji ovog lijepog druženja.

Čitano 2441 puta