U petak, 15.09. 2023. godine u Velikoj sali Općine Travnik prigodnim programom i dodjelom plaketa "Esma sultanija" i "Princeza Dževhera"  je završena je ovogodišnja manifestacija "Žena, porodica i zajednica".

U petak, 08. septembra 2023. godine, u prostorijama MIZ Bugojno u Bugojnu je održana interaktivna radionica u okviru ovogodišnje manifestacije "Žena, porodica i zajednica".

U četvrtak, 07. Septembra 2023. godine, Islamskom edukativno-kulturnom centru "Hadadan" u Jajcu je prezentiran naučni rad "O sultaniji Esmi i njenim vezama s Bosnom" autorice dr. Elme Korić kao drugi sadržaj ovogodišnje Manifestacije "Žena, porodica i zajednica".

U nedjelju, 03. septembra 2023. godine, u Jajcu je održan prvi sadržaj ovogodišnje manifestacije "Žena, porodica i zajednica", a u organizaciji "PPU Emina" kao porodični dan i druženje sa mališanima.

U četvrtak, 20. jula 2023. godine koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog je posjetila Porođajni odjel Bolnice Travnik.

U srijedu, 12. jula 2023. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog u Travniku održan je sastanak Organizacionog odbora manifestacije "Žena, porodica i zajednica".

Stranica 1 od 9