Potpredsjednik FBiH Refik Lendo u nastupnoj posjeti Muftiji travničkom

14 Mart 2023
Potpredsjednik FBiH Refik Lendo danas je u okviru nastupne  posjete Srednjobosanskom kantonu i vezirskom gradu Travniku  sastao se sa muftijom travničkim dr. Ahmed-ef. Adilovićem i izrazio mu punu i nedvojbenu podršku u radu i aktivnostima Muftijstva travničkog.
 
S druge strane muftija Adilović je čestitao g-dinu Lendi na izboru na mjesto potpredsjednika FBiH i zaželio mu uspjeh u radu te predstavio historijat rada Muftijstva i najistaknutije travničke muftije kao i aktivnosti Muftijstva travničkog.
 
U razgovoru je naglašena i bezrezervna podrška uvaženom reisu-l-ulemi IZ u Bosni i Hercegovini dr. Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović koji je meta grubih i vrlo opasnih napada s ciljem degradiranja i ušutkavanja Bošnjaka i Islamske zajednice, kao jedne od naših krovnih institucija. 
 
Poruka i cilj ovih i sličnih napada je pokušaj da o sudbini Bošnjaka, kao najbrojnijeg naroda u Bosni i Hercegovini treba neko drugi i negdje drugo da odlučuje, što se, zajednički je naglašeno, više nikada neće dopustiti!
 
Čitano 432 puta