Održana 42. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog

13 Septembar 2023

U srijedu 13. septembra 2023. godine u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese održana je redovna 42. sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog kojom je predsjedavao muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

 

Na sjednici je analizirana realizacija vjersko-kulturne manifestacije "513. Dani Ajvatovice"  te akcija kurbana za potrebe učenika Elči Ibrahim-pašine medrese i prikupljanja kurbanskih kožica.

Tretirana su i pitanja usklađivanja pravilnika medžlisa o članstvu i članarini sa okvirnim Pravilnikom o članstvu i članarini Islamske zajednice u BiH, početka nove mektebske godine, realizacije manifestacije "Žena, porodica i zajednica", obilježavanje mjeseca mevluda, te početak nastave u Školi Kur'ana i takmičenje Hind 2024.

Na sjednici je utvrđen termin od 7 do 15. oktobra 2023. za realizaciju akcije zekata na poljoprivredne proizvode na području Muftiluka travničkog. Savjet je razmatrao i druga pitanjima iz svoje nadležnosti.

Na kraju sjednice muftija Adilović uručio je dekrete glavnim imamima medžlisa Islamske zajednice Travnik, Vitez i Jajce, dr. Salih-ef. Indžiću, mr. Omer-ef. Sikiri i Zehrudin-ef. Hadžiću.

Čitano 424 puta