Održana 40. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog

08 Mart 2023

U srijedu 08. marta 2023. godine u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese održana je redovna 40. sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog kojom je predsjedavao muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

Nako usvajanja zapisnika i analize realizacije zaključaka sa prethodne sjednice izvršena je analiza sjednica skupština medžlisa te je konstatovano da su sjednice održane u skladu sa Poslovnikom o radu skupštine medžlisa i da su svi medžlisi ostvarili značajne rezultate u radu u prethodnoj godini.

Rukovodilac Škole Kur'ana Muftijstva travnčkog hfz. Fahrudin Haseljić informisao je članove Savjeta o realizaciji takmičenja HIND 2023 kao i  aktivnostima Škole Kur'ana u narednom periodu.

Rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Muhamed Pezić izvjestio je posjetama mektebima u periodu između dvije sejednice te iznio svoje zapažanja o stanju na terenu. Nakon toga razgovarano je planu ramazanskih aktivnosti i pripremi učenika EIP medres za ramazansku praksu. 

Na sjednici su tretirana i pripreme za takmičenja iz islamske vjeronauke i mektebske pouke na nivou općina odnosno medžlisa te na nivou kantona odnosno Muftijstva. Članovi savjeta su upoznati sa izvještajima o radu i planovima rada Mreže mladih i Odjela za brak i porodicu. Utvrđen je i termin i tema seminara za imame i mullime.

Na kraju sjednice muftija Adilović uručio je Kemal-ef. Toikmiću dekret o reimenovanju na mjesto glavnog imama Medžlisa IZ Bugojno.

Čitano 418 puta