Održana 28. redovna sjednica Muftijstva travničkog

01 Septembar 2023

U petak 01. septembra 2023. godine održana je 28. redovna sjednica Muftijstva travničkog kojom je predsjedavao Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

 

 

Na sjednici su usvojeni izvještaj o mektebskoj nastavi i izvještaj o radu vjeroučitelja. Analizirana je realizacija vjersko-kulturne manifestacije „513. Dani Ajvatovice“ te akcija kurbana i prikupljanja kurbasnkih kožica. Potvrđen je plan aktivnosti za realizaciju manifestacije "Žena, porodica i zajednica". 

Usvojena je odluka o raspisivanju javnog konkursa za nagradu „KASIM-EF. MAŠIĆ" za 2022/23. godinu koja se dodjeljuje najuspješnijem muallimu/muallimi za posebno zalaganje u radu, te izuzetan doprinos razvoju, promovisanju i afirmaciji mekteba i mektebske nastave. 

Na sjednici su tretirane aktivnosti vezane za početak nove mektebske godine i obilježavanje 12. rebiul-evvela u svim džematima na području Muftijstva travničkog kao i druga pitanja iz nadležnosti Muftijstva travničkog.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva travničkog mr. Muhamed-ef. Pezić i Enver-ef. Mekić i sekretar Muftijstva mr. Rešad-ef. Lendo.

Čitano 487 puta