Muftija travnički upriličio prijem za predstavnike Muftijstva na takmičenjima iz mektebske pouke i islamske vjeronauke u 2023/2024. godini

10 Juli 2024

U srijedu, 10. jula 2024. godine, Muftija travnički upriličio prijem za takmičare i njihove muallime i vjeroučitelje koji su predstavljali Muftijstvo travničko na finalnom takmičenju iz mektebske pouke na nivou Rijaseta, državnom i međudržavnom takmičenju iz islamske vjeronauke, te ostvarili pojedinačno ili ekipno jedno od prva tri mjesta.

Ove godine Muftijstvo travničko na finalnom takmičenju iz mektebske pouke na nivou Rijaseta predstavljali su:

Ermin Palić (džemat Bandol – MIZ Travnik) koji je osvojio 1. mjesto u kategoriji Opće znanje za 2. nivo,

Lamija Lelak (džemat Voljevac – MIZ Gornji Vakuf) koja je osvojila 2. mjesto u kategoriji Opće znanje za 3. nivo,

Davud Malanović (džemat Voljevac – MIZ Gornji Vakuf) koji je osvojio 4. mjesto u kategoriji Kiraeta za 2. nivo, i

Esma Aganović (džemat Dolac – MIZ Travnik) koja je osvojila 4. mjesto u kategoriji Kiraeta za 3. nivo.

U ukupnom zbiru Muftijstvo travničko je osvojilo 2. ekipno mjesto, a muallimi koji su spremali takmičare su: Senad-ef. Šiljak (džemat Bandol – MIZ Travnik), Admir-ef. Malanović (džemat Voljevac – MIZ Gornji Vakuf) i Haris-ef. Amidžić (džemat Dolac – MIZ Travnik).

Na takmičenju iz Islamske vjeronauke Muftijstvo travničko predstavljalo je 9 učenika, a najbolji uspjeh su ostvarili sljedeći učenici:

U kategoriji VIII razreda osnovne škole Kenan Hadžić (OŠ “Berta Kučera” Jajce) koji je osvojio 1. mjesto na nivou Rijaseta/Državnom i 2. mjesto na Međudržavnom takmičenju.

U kategoriji IX razreda osnovne škole Almira Ibreljić (OŠ “Kaćuni” Busovača) koja je osvojila 1. mjesto na nivou Rijaseta/Državnom i 1. mjesto na Međudržavnom takmičenju.

U ukupnom zbiru Muftijstvo travničko je osvojilo 5. ekipno mjesto na nivou Rijaseta/Državnom i 1. mjesto na Međudržavnom takmičenju, a profesori koji su spremali takmičare su: Almira Hadžić (OŠ “Berta Kučera” Jajce) i Ahmet Patković (OŠ “Kaćuni” Busovača). Koordinator za takmičenja iz vjeronauke ispred Muftijstva je bio Haris Husanović.

Ovom prilikom Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je čestitao takmičarima i njihovim muallimima i vjeroučiteljima na ostvarenom uspjehu, te im je uputio i prigodne savjete. Takmičari i njihovi muallimi i vjeroučitelji zahvalili su se Muftiji na organizovanom prijemu i ukratko prenijeli svoje utiske sa ovogodišnjih takmičenja. Prijem se završio uručivanjem prigodnih hedija i zajedničkim fotografisanjem.

Čitano 84 puta