Muftija travnički prisustvovao svečanom ispraćaju u penziju dugogodišnjeg imama Ahmed-agine džamije u Vitezu Mihnet-ef. Mehmedovića

03 Septembar 2023

U Ahmed-aginoj džamiji u Vitezu, nakon podne namaza, u nedjelju 03.09.2023. godine, održan je svečani program povodom ispraćaja Mihnet-ef. Mehmedovića u penziju nakon 40 godina imamske službe i 28 godina na poziciji prvog imama Ahmed-agine džamije.

Program je održan u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Vitez i  Džemata Vitez, a osim mnogobrojnih džematlija, gosti su bili i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, muftija banjalučki mr. Nusret-ef. Abdibegović, Bahrudin-ef. Čolo u ime Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice, predstavnici Udruženja ilmijje i mnoge druge zvanice iz javnog života.

Prigodni program izveli su članovi hora "Selam" iz Viteza.

Posljednju hutbu kao imam Ahmed-agine džamije Mihnet efendija je kazivao u petak 1. septembra, kada je zahvalio svim džematlijama na dosadašnjoj podršci u dugogodišnjem radu na mjestu imama ove džamije.

Za izuzetno nesebičan i požrtvovan rad u imamskoj karijeri, džematlije Džemata Vitez su u znak zahvalnosti priredili iznenađenje za Mihnet efendiju, te njemu i njegovoj supruzi darovali odlazak na umru.

Mihnet-ef. Mehmedović je na poziciju imama Ahmed-agine džamije u Vitezu došao 5. jula 1995. godine.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Vitez bio je 20 godina. Dobitnik je mnogih priznanja, kako na poziciji glavnog imama tako i poziciji imama, hatiba i muallima u Džematu Vitez. 

(Preporod.info)

Čitano 493 puta