Muftija travnički prisustvovao svečanoj akademiji obilježavanja godišnjice formiranja Armije RBiH i njenog 7. korpusa

12 April 2024
Danas je u Travniku održana svečana akademija u povodu 30. godišnjice osnivanja 7. korpusa Armije Bosne i Hercegovine
 Iako je formiran tek 1994. godine, 7. korpus je svojim oslobodilačkim pohodima dao veliki doprinos u odbrani domovine, poručeno je danas. 1995. godine poznatom Vlašićkom operacijom, u nemogućim vremenskim uvjetima, branitelji savladavaju najveći vrh Opaljenik i najavljuju Bosansko proljeće s Vlašića do završne operacije Sana 95. Uspjesi i ratne zasluge Sedmog korpusa i njegovog jedinog komandanta generala Mehmeda Alagića nećemo i ne smijemo zaboraviti, poručili su organizatori obilježavanja godišnjice.
 
Ova značajna godišnjica obilježena je s mnogo poštovanja i dostojanstva, dok su se prisutni sjetili hrabrih boraca i njihovog doprinosa u odbrani Bosne i Hercegovine tijekom rata. Također, ovim povodom je obilježena i 32. godišnjica formiranja Armije RBiH.
 
Svečanost je održana u Centru za kulturu općine Travnik, a okupila je veliki broj ljudi, uključujući predstavnike svih nivoa vlasti, vojske, te brojne goste i građane. Govornici su, među kojima je bio i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, istakli važnost ove godišnjice i naglasili doprinos boraca u obrani Bosne i Hercegovine tokom rata.
 
(www.travnički.info i www.federalna.ba)
Čitano 300 puta