Muftija travnički prisustvovao prijemu za penzionisane imame i članove porodica umrlih imama u MIZ Travnik

17 April 2023

U ponedjeljak, 17. aprila 2023. g., Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović zajedno sa  predsjednikom dr. Nerminom Šušićem i glavnim imamom dr. Salih-ef. Indžić, te sekretarom Odbora Ilmijje Travnik Asim-ef. Muharemovićem upriličili su prijem za penzionisane imame i članove porodica umrlih imama sa područja Medžlisa IZ Travnik.

Prijem je organiziran povodom skorog dolaska Ramazanskog bajrama kako bi im se uručile prigodne hedije ispred Rijaseta IZ u BiH, Medžlisa IZ Travnik, te Odbora Ilmijje Travnik.

Na prijem su bili pozvani Omer Meštrovac, Hazim Tarahija, Nurija Grabus, Salih Arslanović, Sidik Husić, Hamida Maglić, te članovi porodica rahmetli Halima Grabusa, Saliha Riđića, Sejada Omerdića i Halilović Ibrahima.

Prisutni su izrazili zahvalnost na brizi koju Rijaset IZ u BiH pruža penzionerima i članovima porodica preminulih imama. Zahvalnost izražavaju zbog pažnje koju i sada nakon penzionisanja uživaju u Medžlisu IZ Travnik.

Predstavnici institucija Islamske zajednice sa sjedištem u Travniku čvrsto stoji uz sve penzionisane imame sa našeg područja, a posebno u danima mubarek ramazana kada im se posveti posebna pažnja.

(MIZ Travnik)

Čitano 368 puta