Muftija travnički organizovao prijem za predstavnike Muftijstva na mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta

30 Juni 2021

U utorak, 29. juna 2021. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog upriličen je prijem za predstavnike Muftijstva na mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta.

Prijemu su prisustvovali: Hava Lepir i Džejlana Hadžić i njihov muallim Ahmed-ef. Šehić, Affan Aščić i njegov muallim Edin-ef. Memić te Ibrahim Mujkanović i njegov muallim Dženis-ef. Mulić.

Takmičare i njihove maullime primili su: Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, mr. Dževdet Šošić i pomoćnik Muftije travničkog za vjerska pitanja i obrazovanje, mr. Muhamed-ef. Pezić.

Muftija travnički i direktor EIP medrese su čestitali takmičarima i njihovim muallimima na ostvarenom rezultati ističući važnost postignutih rezultata. Potom su učenic i njihovi muallimi u nastavku razgovora iskazali svoje impresije i objasnili kako su postigli ovako dobre rezultate.

Na kraju prijema Muftija travnički i direktor EIP medrese uručili su prigodne novčane nagrade i knjige takmičarima i njihovim muallimima za ostvareni uspjeh nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografisanje.

Čitano 276 puta