Muftija travnički održao hutbu i predvodio džuma-namaz u džematu Kasapovići

02 Februar 2024

U petak 2. februara Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović održao je hutbu i predvodio džuma namaz u džematu Kasapovići, Medžlis IZ Novi Travnik.

 

Muftija je u svojoj hutbi govorio o pukama i porukama događaja Isra i miradža. On je naglasio važnost čvrstog vjerovanja i ubjeđenja u sve ono sa čim je došao i o čemu nas je obavijestio poslanik Muhammed, a.s., navodeći primjer Ebu Bekra r.a. koji je bez imalo sumnje povjerovao u događaj Isra i miradža nakon što su mnogi posumnjali. Zatim je ukazao na važnost namaza koji je naređen u toj noći posebno akcentirajući da se namaz obavlja skrušeno i ponizno. Kao treću poruku ukazao je na značaj Mesdžidul-aksa i Jerusalema budući da je za to mjesto vezan degađaj Isra i miradža.

Poslije džuma-namaza Muftija je posjetio Medžlis IZ Novi Travnik i razgovarao sa glavnim imamom Salih-ef. Zukićem, predsjednikom Izvršnog odbora Midhatom Alispahićem i jednim brojem imama o tekućim pitanjima i izazovima u radu. Muftija je izrazio podršku u radu Medžlisa i džemata te čestitao na uspješnoj primjeni novog Pravilnika o članstvu i člnarini Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Čitano 280 puta