Delegacija Uprave za obrazovanje i nauku u posjeti Muftijstvu travničkom

13 Oktobar 2021

Delegacija Uprave za obrazovanje i nauku na čelu sa prof. dr. Dževadom Hodžićem boravila je u službenoj posjeti Muftijstvu travničkom i Elči Ibrahim-pašinoj medresi.

U srijedu, 13. oktobra 2021. godine, delegacija Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH,  na čelu sa prof. dr. Dževadom Hodžićem boravila je u službenoj posjeti Muftijstvu travničkom i Elči Ibrahim-pašinoj medresi.

U delegaciji su pored direktora dr. Hodžića bili i  mr. Seid Eminović i i dr. Ekrem Tucaković, a prijemu su prisustvovali direktor Elči Ibrahim-pašine medrese  mr. Dževdet Šošić i mr. Safet Durguti, pomoćnik za internat, te glavni imam MIZ Travnik dr. Salih-ef. Indžić.

Na prijemu se govorilo o brojnim temama, dok je poseban akcenat bio na Tezkiretnami, dokumentu Rijaseta Islamske zajednice o institucionalnom obilježavanju datuma rođenja ličnosti značajnih za islam, muslimane i Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, a za njegovu realizaciju je zadužena Uprava za obrazovanje.

Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović se zahvalio gostima na posjeti, te je izrazio razumjevanje i punu podršku projektima koje Uprava vodi, a naročito projektu Tezkiretname.

Čitano 168 puta