utorak, 22 Juni 2021 - Muftijstvo travničko

U utorak 22. juna 2021. godine u okviru manifestacije "511. Dani Ajvatovice u Edukativno-sportskom centru EIP medrese u Donjem golešu organizovana je završnica mektebske lige na kojoj su učešće uzele ekipe svih osam medžlisa Muftijstva travničkog.

U ponedjeljak 21. juna 2021. godine u okviru 511. Dana Ajvatoviceu JU Centar za kulturu, informisanje i sport  u Donjem Vakufu upriličeno prikazivanje dokumentarnog filma  “Ajvatovica 1990-2020. snaga vjere i tradicije” autora, novinara i publiciste Azama Mandžića.

U ponedjeljak 22. juna 2021. godine u prostorijama islamskog centra na Kalibunaru u Travniku u okviru manifestacije "511. Dani Ajvatovice" održana je javna tribina pod nazivom "Tumačenje Kur'ana u našem vremenu" u saradnji sa Fakultetom islamskih nauka u Sarajevu. Moderator tribine bio je Rešad Lendo, sekretar Muftijstva travničkog

U ponedjeljak 21. juna u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice u Vitezu u kviru manifestacije "511. Dana Ajvatovice" promovisana je knjiga "Ometena sudbina" u izdanju Centra za napredne studije. Promotori knjige bili su profesori povijesti islama u Elči Ibrahim-pašinoj i Gazi Husrev-begovoj medresi dr. Muharem Dautović i prof. Mensur Kerla. Moderator promcije bio je glavni imam MIZ Vitez Omer-ef. Sikira.