Ovogodišnja, deveta po redu, manifestacija “Dani Bošnjaka Šipova” počela je 29. jula u džematu Pljeva, poslije akšam-namaza, organizacijom i realizacijom druženja sa Bošnjacima Pljeve u haremu džamije, dok je sljedećeg dana u džematu Volari klanjana centralna džuma namaz za područje džemata Šipovo. Poslije džuma namaza, u Gerzovu proučena je dova na mjestu gdje se nekad nalazilo i gdje će, ako Bog da, opet biti turbe Đerzelez Alije.

U srijedu, 28. jula 2021. godine, JU Bolnica Travnik donirana su dva moderna dijalizna aparata koje im je posredstvom Islamske zajednice u BiH i Muftijstva travničkog uručila humanitarna organizacija En-Nedžat iz Kuvajta.

U utorak, 20. jula 2021. godine u džamiji na Kalibunaru održana je Centralna bajramska svečanost za područje Muftijstva travničkog.

U srijedu 14.jula 2021. godine, članovi Organizacionog odbora Manifestacije "Žena, porodica i zajednica" na čelu sa muftijom travničkim, dr. Ahmed- ef. Adilovićem, održali su radni sastanak sa rukovodiocem Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH Ismail-ef. Smajlovićem i šeficom Odjela za brak i porodicu pri Upravi dr. Safijom Malkić.

U ponedjeljak 05.07.2021. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović primio je Elvira i Zernadu Mehanović iz Novog Travnika koji žive i rade u SAD-u i uručio im zahvalnicu za višegodišnju podršku takmičenju Hind.

Stranica 1 od 220