Dodjelom nagrada pobjednicima literarnog konkursa za učenike srednjih škola pod naslovom "Tradicija, identitet, domovina" danas je završena manifestacija "512 dani Ajvatovice".

- Naš narod ima svoju vjeru, jezik, kulturu i tradiciju, zemlju i državu. S vjerom u Boga, svojim radom i zalaganjem, upornošću i ustrajnošću, narodnim osjećanjem, duhovnom snagom i političkim jedinstvom, moći ćemo osigurati sigurnost našem narodu i našoj zemlji“, poručio je danas na centralnoj svečanost „512. dana Ajvatovice“ reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Nakon prolaska kroz Ajvaz-dedinu stijenu i učenja dove danas je u prisustvu nekoliko hiljada vjernika i visokih zvanica na platou Ajvatovice održan centralni program u okviru ovogodišnjih "512. dana Ajvatovice".

U okviru centralne svečanosti manifestacije “512. dani Ajvatovice”, danas je nakon prolaska kroz stijenu dovu proučio muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

Udruženje strijelaca "Kalin" iz Bugojna organiziralo je u okviru "512. dana Ajvatovice" Peti turnir u streljaštvu vazudšnom puškom.

Konjanici koju su jutros ispraćeni iz Karaule stigli su u Oborce kod Donjeg Vakufa, gdje će napraviti pauzu za odmor i obavljanje podne-namaza u Sultan Sulejmanovoj džamiji u Šeherdžiku.

Stranica 1 od 239