U četvrtak, 18. jula 2024. godine, predstavnici Rijaseta na čelu sa dr. hfz. Mensur-ef. Malkićem, direktorom Uprave za vjerske poslove,  posjetili su institucije Islamske zajednice u Travniku: Muftijstvo travničko, Medžlis Islamske zajednice Travnik, Savjetovalište za brak i porodicu, Elči Ibrahim-pašinu medresu i PPU "Nedžm". 

U četvrtak, 18. jula 2024. godine, u džematu Vrbanja kod Bugojna obilježena je 31. godišnjica zločina, u kojem su pripadnici HVO-a ubili 45 bošnjačkih civila. Ispred Centralnog šehidskog spomen obilježja u Bugojnu i Vrbanji položeno je cvijeće i proučena fatiha pred duše svih šehida.

U srijedu, 10. jula 2024. godine, u Travniku je upriličen Srebrenički performans – upis u „Knjigu sjećanja“.

U srijedu, 10. jula 2024. godine, Muftija travnički upriličio prijem za takmičare i njihove muallime i vjeroučitelje koji su predstavljali Muftijstvo travničko na finalnom takmičenju iz mektebske pouke na nivou Rijaseta, državnom i međudržavnom takmičenju iz islamske vjeronauke, te ostvarili pojedinačno ili ekipno jedno od prva tri mjesta.

U okviru manifestacije "Dani Ajvatovice" danas je u Donjem Vakufu položen kamen temeljac za izgradnju poslovno-edukativnog centra MIZ Donji Vakuf. 

Prvi susret koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog, kojem su prisustvovale koordinatorice medžlisa i džemata ovog Muftijstva, održan je u nedjelju,23.06.2024. godine.

Stranica 1 od 168