Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić danas je poručio da su dobronamjernost i žrtva za zajedničke interese posebnost bosanskog čovjeka. Centralna svečanost "514. dana Ajvatovice" održana je danas na platou Ajvatovice, a hiljadama okupljenih vjernika, u svojstvu izaslanika reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, obratio se muftija Kudić. On je prenio selame reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića i naglasio da je "njegova posvećenost i podrška ovakvim programima pokazatelj da Islamska zajednica brine o muslimanima i njihovim aktivnostima u svim dijelovima Bosne i Hercegovine".

Muftija travnički i predsjednik Organizacionog odbora manifestacije "514. dani Ajvatovice" dr. Ahmed-ef. Adilović danas je izjavio da je dova sastavni dio svih ibadeta i svih dobrih djela.

Tradicionalno nakon prolaska kroz stijenu na Ajvatovici muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović proučio je dovu. 

U prisustvu više hiljada vjernika danas je na platou Ajvatovice održana centralna svečanost kulturno-vjerske manifestacije "514. dani Ajvatovice". Svečanosti su prisustvovali izaslanik reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, predstavnici vlasti, kao i brojni drugi gosti.

Nakon današnjeg defilea konjanika, u džamiji Hasana Kafije Pruščaka u Pruscu je održan vjerski program, u okviru kojeg su nastupili hafizi iz Republike Turske, Hor studenata Islamskog pedagoškog fakulteta (IPF) u Zenici i Tarikatski centar.

Građani Donjeg Vakufa dočekali su više od 300 konjanika koji su u okviru manifestacije "Dani Ajvatovice"izveli svoj čuveni defile kroz ovaj grad. Konjanici su pristigli sa raznih strana kako bi nastavili put prema Pruscu, gdje će sutra ujutro prisustvovati prozivci zajedno sa bajraktarima, a nakon toga se uputiti prema platou Ajvatovice.

Stranica 1 od 79