U Vitezu održano općinsko takmičenju iz Islamske vjeronauke

02 April 2017

U četvrtak, 30.03.2017. godine, održano je općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke u JU OŠ „Dubravica“  Vitez –Preočica, za učenike sedmih i osmih razreda osnovne škole. 

 

Na takmičenju su učestvovali učenici OŠ „Vitez“ iz Viteza i učenici OŠ „Dubravica“ Vitez-Preočica.  Takmičilo se ukupno 20 učenika, po 10 učenika za VII razred i 10 učenika za VIII razred. Nakon što je komisija u čijem sastavu su bili vjeroučitelji Elvedin Hodžabegović,  Asmir Čišić, Munir Zahirović, Semir Spahić i Haris Šehić, pregledala  i bodovala testove, ustanovljeno je da su prva tri mjesta zauzeli sljedeći učenici

za VII razred:

1. Zilka Topoljak, OŠ „Dubravica" Vitez-Preočica, sa osvojenih 89 bodova;

2. Emana Mangafić, OŠ „Vitez" iz Viteza, sa osvojenih 87.5 bodova;

3. Mirza Karić, OŠ „Dubravica" Vitez-Preočica, sa osvojenih 83.5 boda;

 

za VIII razred:

1. Elma Mušinović, OŠ „Dubravica" Vitez-Preočica, sa osvojenih 94 boda;

2. Semira Kulbegović, OŠ „Dubravica „ Vitez-Preočica, sa ovojenih 86 bodova;

3. Emina Mujkanović, OŠ „Dubravica" Vitez-Preočica, sa osvojenih 82.5 boda.

 

Plasman na kantonalno takmičenje su izborili Zilka Topoljak i Emana Mangafić za VII razred te Elma Mušinović i Semira Kulbegović za VIII razred.

 

Diplome i prigodne hedije najboljima takmičarima su uručili gl. Imam Medžlisa IZ Vitez, Omer-ef. Sikira, direktor OŠ „Dubravica" Vitez- Preočica, Salih Zlotrg i direktor OŠ „Vitez" iz Viteza, Armin Imamović.

 

Svim učesnicima čestitamo na zavidnom znanju koje su pokazali na takmičenju, kao i njihovim vjeroučiteljima koji su ih pripremali za takmičenje, a najbolje plasiranim želimo da ostvare što bolje rezultate na kantonalnom takmičenju.

Čitano 2122 puta
All for Joomla All for Webmasters