U subotu, 20. 05. 2023. godine, u medresi „Osman-ef. Redžović“ u Velikom Čajnu u Visokom održano je 10. Državno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovne škole i učenike I razreda srednje škole. Muftijstvo travničko je organizovalo prevoz za učenike i nastavnike/mentore, a koordinator ekipe je bio prof. Haris Husanović.

U subotu, 29. 04. 2023. godine, u OŠ „Travnik" u Travniku održano je 14. Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovne škole i I razreda srednje škole.

U srijedu, 29.03.2023. godine, u prostorijama OŠ „Travnik“ u Travniku odžano je 20. jubilarno općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovne škole i I razreda srednje škole.

Danas 19. januara 2023. godine u prostorijama SKI Centra Rostovo kod Bugojna Muftijstvo travničko u saradnji sa Centrom za napredne studije (CNS) iz Sarajeva organizovalo je stručni seminar za nastavnike i profesore islamske vjeronauke u osnovnim i srednjim školama na području Muftiluka travničkog.

U srijedu, 11. januara 2023. godine, u Muftijstvu travničkom organiziran je prijem i dodjela nagrada i priznanja za pobjednike 1. međunarodnog takmičenja “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne” s područja Muftijstva travničkog.

 
U subotu, 12. novembra 2022., učenici O.Š. "Gornji Vakuf" i O.Š. "Pajić Polje" u sklopu dodatne nastave iz predmeta Islamska vjeronauka, a u pratnji svojih vodiča  profesora vjeronauke Zorlak Hadžirom i Dželmo Adnanom, posjetili su gradove Fojnicu i Travnik.
Stranica 1 od 10