U subotu, 23. marta 2024. godine, u OŠ “Travnik” u Travniku održano je XV. Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja.

U srijedu, 06. marta 2024. godine, u medžlisima Muftijstva travničkog održana su općinska takmičenja iz predmeta Islamska vjeronauka.

U srijedu, 06. marta 2024. godine, u OŠ "Pajić Polje" u Gornjem Valufu je održano Općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike osmih i devetih razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola.

U srijedu, 06. marta 2024. godine, u OŠ "Berta Kučera" u Jajcu je održano Općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike osmih i devetih razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola.

U srijedu, 06. marta 2024. godine, u OŠ “Turbe” održano je 21. Općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnog obrazovanja i učenike I razreda srednjeg obrazovanja.

U četvrtak, 18. januara 2024. godine, Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta lZ u BiH u saradnji sa Muftijstvom travničkim i Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK organizirali su u Osnovnoj školi “Travnik” stručni seminar za nastavnike i profesore lslamske vjeronauke sa područja Muftijstva travničkog.

Stranica 1 od 11