Rezultati kvalifikacija za takmičenje HIND 2022.

17 Januar 2022

U nedjelju 16.01.2022. u Islamskom centru na Kalibunaru sa početkom u 13:30h održano je kvalifikacijski dio takmičenja HIND 2022. Na takmičenju učešće je uzelo 39 takmičara u tri kategorije: sura El-Mulk, sura Jasin i Amme džuz. U finalno takmičenje prošlo je po pet takmičara iz svake kategorije.

U finalni dio takmičenja HIND 2022. koji će se održati 30.01.2022. u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku u kategoriji sure El-Mulk  prošli su:

Osman Kehić,

Alija Prcanović,

Hana Alić,

Melika Goran i

Almir Lepir.

 

U kategoriji sure Jasin u finale su se plasirali:

Vedad Kos,

Ajnur Aganović,

Ibrahim Hadžić,

Amar Hadžić i

Davud Malanović.

 

U kategoriji Amme džuza u finale su prošli:

Amna Indžić,

Afan Aščić,

Nedžma Mašetić,

Adi Mehić i

Muhamed Mujkić.

 

Budući da broj prijavljenih takmičara u preostale tri kategorije: Kratke sure, sura El-Kehf i sura El-Kehf za srednjoškolce, nije veći od propisanog u jednoj kategoriji svi prijavljeni u tim kategorijama direktno su se plasirali u finalni dio takmičenja HIND 2022.

Važno je napomenuti da se ove godine takmičenje HIND odvija po novim pravilima koja je Upravni odbor Škole Kur'ana Ebu Bekr Es-Siddik nakon konsultacija sa muallimima usvojio na posljednjoj sjednici održanoj u septembru 2021. Po novim pravilima na takmičenje Hind muallimi prijavljuju samo svoje najbolje učenike za koje smatraju da imaju velike šanse za prolazak u finale među pet najboljih u svojoj kategoriji. U kategorijama gdje se prijavi veći broj takmičara organizuje se kvalifikacioni dio takmičenja.

Za ostale polaznike halki Kur'ana koji nauče određene sure napamet organizirat će se ispit u njihovim halkama i svi koji uspješno prouče zadane sure bit će novčano nagrađeni.

Krajem školske godine za sve uspješne polaznike halki Kur'ana koji su naučili i položili zadane sure napamet organizirat će se svečana podjela diploma i predstavljanje uspješnih polaznika Škole Kur'ana Ebu Bekr Es-Siddik.

Čitano 834 puta