Hafiska dova za Jusufa Šošića drugog hafiza Škole Kur'ana Muftijstva travničkog „Ebu Bekr es-Siddik“

28 Avgust 2021

U subotu, 28. augusta 2021. godine, u džamiji u Voljevcu, Medžlis Islamske zajednice Gornji Vakuf proučena je hafiska dova hafizu Jusufu Šošiću koji je drugi hafiz Škole Kur'ana Muftijstva travničkog „Ebu Bekr es-Siddik“.

Riječi dobrodošlice prisutnima uputio je imam džamije u Voljevcu Admir-ef. Malanović - Jusufov muhaffiz, iskazavši svoje zadovoljstvo i sreću da džemat ove džamije bude domaćin ovog velikog mubareka. Admir-ef., iako ima mali broj djece u džematu, najavio je još jednu hafisku dovu za narednu godinu ako Bog da.

Izaslanik reisu-l-uleme IZ u BiH Husein-ef. Kavazovića, imam Begove džamije u Sarajevu mr.hfz. Salih-ef. Halilović prenio je selame i čestitke reisu-l-uleme petnaestogodišnjem hafizu, njegovim roditeljima, muhaffizu, Medžlisu IZ Gornji Vakuf, džematu džamije u Voljevcu i svima koji su hafizu Jusufu bili podrška u učenju hifza. Izaslanik muftije travničkog dr.Ahmed-ef. Adilovića bio je direktor  Medrese mr.Dževdet-ef. Šošić koji se također obratio prigodnim riječima i iskazao radost zbog novog hafiza i njegove odluke da svoje školovanje nastavi u medresi.

Prisutni hafizi proučili su po odlomak iz časnog Kur'ana a mladi hafiz Jusuf posljednje kur'anske sure nakog čega mu je mr.hfz. Salih-ef. Halilović, izaslanik reisu-l-uleme, proučio dovu i uručio najčasniju diplomu. Rukovodilac Škole Kur'ana Ebu Bekr Es-Siddik Fahrudin-ef. Haseljić na kraju svečanosti mladom hafizu i njegovom muhaffizu uručio hedije ispred Škole Kur'ana Ebu Bekr Es-Siddik.

Šošić Jusuf, sin Enesa i Armele, rođen 31.01.2006. godine u Gornjem Vakufu je 09. augusta 2021. godine pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH proučio posljednje ajete časnog Kur’ana te time stekao zvanje hafizu-l-Kur’ani-l-Kerim.

Hafiz Jusuf je najmlađi hafiz sa područja Muftijstva, a ovu školsku godinu počinje i kao učenik prvog razreda Elči Ibrahim – pašine medrese.

(Elči Ibrahim-pašina medresa/Muftijstvo travničko)

Čitano 349 puta