Obavijest o manifestaciji "507. Dani Ajvatovice"

26 April 2017

Nastavljajući višestoljetnu tradiciju Muftijstvo travničko i ove godine organizuje "507. Dane Ajvatovice" koji su  po broju programskih sadržaja i po broju učesnika u manifestaciji jedna od najmasovnijih vjersko-kulturnih manifestacija na prostoru Bosne i Hercegovine.

 Zbog pomjeranja mjeseca ramazana ove godine planirano je da se programski sadržaji „507. Dana Ajvatovice" održe od 12. maja do 02. jula, kada će biti centralna manifestacija. Neki programski sadržaji bit će izvedeni i u toku mjeseca ramazana. Kao i prethodnih, i ove godine su planirani različiti programski sadržaji, kao što su: tradicionalna međunarodna smotra folklora, internacionalni karate turnir, nastupi Sarajevske filharmonijie, koncerti, književne večeri, tribine, promocije, izložbe isl.

 

 

Pozivamo Vas da prisustvujete svečanom otvaranju koje je planirano za petak, 12. maja, sa početkom u 17:00 h, u Pruscu-Musalla, kod Donjeg Vakufa.

 

Također Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate sve naše programske sadržaje koji će se organizovati u gradovima SBK-a, posebno centralnu manifestaciju ovogodišnjih „507. Dana Ajvatovice" u Pruscu i platou Ajvatovice u nedjelju, 02. jula 2017. godine.

All for Joomla All for Webmasters