Seminar za muhaffize Škole Kur'ana Muftijstva travničkog Ebu Bekr Es-Siddik

četvrtak, 28 Septembar 2017 13:38

U četvrtak 28. septembra 2017. godine, u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru u Travniku, u organizaciji škole Kur'ana Ebu Bekr Es-Sidik koja djeluje pri Muftijstvu travničkom održan je seminar za mua'llime i muhaffize pod nazivom „Poboljšanje kvaliteta podučavanja Kur'ana".

Seminar je upriličen za mua'llime s područja ovog Muftijstva koji pripremaju djecu (polaznike mektebske nastave) za već tradicionalno takmičenje u učenju kur'anskih sura napamet pod nazivom HIND.

 

Moderator seminara bio je Rešad Lendo – sekretar Muftijstva travničkog, koji je dao uvodne napomene vezane za program i cilj održavanja seminara.

 

U prvom dijelu seminara učesnicima se obratio prof. dr. hfz. Dževad Šošić koji je izlagao na temu „Tedžvidska pravila u čijoj se primjeni najčešće griješi".

 

U drugom dijelu seminara održana je radionica tokom koje su učesnici imali priliku da postave pitanja i dobiju konkretne odgovore od hfz. Šošića. U tom dijelu seminara mr. Aljo-ef. Cikotić koji je bio predsjednik komisije u posljednje dvije sezone takmičenja HIND ukazao na najčešće uočene greške tokom takmičenja. Glavni imam MIZ Novi Travnik i rukovodilac Škole Kur'ana Haris-ef. Amidžić prisutnima je dao uputstva za predstojeće takmičenje Hind čiji se finalni dio održava u gradskoj džamiji u Novom Travniku. Na kraju seminara učesnicima se kratko obratio i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, zahvalivši se prije svega hfz. Šošiću kao i svim učesnicima seminara uz napomenu da će ovakav vid edukacije za muhaffiza biti organizovan i ubuduće. 


Nakon seminara upriličen je zajednički ručak za sve njegove učesnike.

Čitaj 385 vrijeme