970x100 01

Realizacija projekta "Sportsko streljaštvo" u organizaciji Mreže mladih MIZ Vitez

19 Januar 2020

U nedjelju, 19. januara 2020. godine, Mreža mladih MIZ Vitez u saradnji sa Udruženjem mladih „Selam“ Ahmići i Sportskim streljačkim klubom „Target“ Travnik je realizovala projekat pod nazivom "Sportsko streljaštvo".

Realizacija prve faze projekta počela je u zgradi medžlisa obraćanjem glavnog imama Omer ef. Sikire koji je izrazio toplu dobrodošlicu i poselamio sve prisutne. Nakon uvodnog obraćanja počeli smo sa edukacijom o sportskom streljaštvu gdje nas je mr. Rašid Kasumović, predsjednik SSK Target, sa svojim asistentima u prvom bloku predavanja upoznao sa pojmom, osnovama i značaju sportskog streljaštva. U drugom bloku predavanja mr. Kasumović nas je upoznao sa serijskom vazdušnom puškom, rukovanjem i tehnikama gađanja. Nakon doručka i podne namaza u Ahmedaginoj džamiji nastavili smo edukaciju u sali Vatrogasnog doma gdje smo se na praktičan način upoznali sa serijskom vazdušnom puškom. Učesnici su prvo imali probno gađanje iz vazdušne serijske puške u nepokretnu metu. A zatim je uslijedio turnir u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji-ženska kategorija prvih pet mjesta zauzele su: Ahmić Rukaja, Bektaš Sefija, Zlotrg-Bengir Berina, Mujezinović Elma i Sikira Adna. U pojedinačnoj konkurenciji-muška kategorija prvih pet mjesta zauzeli su: Omanović Muamer, Čejvan Muamer, Sikira Muhamed, Jašarević Almin i Sivro Aner. U grupnoj kategoriji po džematima prva tri mjesta zauzeli su: džemat Vitez, džemat Ahmići i džemat Vrhovine. Svi navedeni učesnici osvojili su diplome, dok su prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji osvojili medalje, a u grupnoj konkurenciji prva tri mjesta odnjeli su pehare.

Nakon ikindije namaza i ručka, dodjeljena su priznanja učesnicima shodno postignutim rezultatima. Na kraju programa obratili su se mr. Rašid Kasumović i glavni imam Omer ef. Sikira gdje su se zahvalili svim prisutnimi poželjeli svaki hajr u nastavku rada. Molimo Allaha dž.š. da nagradi sve one koji su prisustvovali, a posebno one koji su pomogli organizaciju ovog projekta.

Čitano 383 puta
All for Joomla All for Webmasters