baneri 03 970px100px

Prvo ovosezonsko druženje aktivista Mreže mladih u Novom Travniku

26 Novembar 2019

U nedjelju, 24. novembra 2019. godine, poslije jacije-namaza upriličeno je prvo ovosezonsko druženje Mreže mladih MIZ Novi Travnik u Rostovu. Benjamin-ef. Duvnjak je, zajedno sa omladinom džemata Rostovo, u svojstvu domaćina dočekao aktiviste Mreže mladih iz ostalih džemata medžlisa.

Nakon što je klanjana jacija-namaza otpočeo je zvanični program druženja. Gost predavač na ovome druženju bio je mr. Ahmed Čolić, asistent na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, koji se drage volje odazvao pozivu Medžlisa.

Na početku zvaničnog dijela programa obratio se mjesni imam Benjamin-ef. koji je istakao značaj ovih druženja i ustanovio kako je korisno za našu omladinu da vrijeme provode u džamiji, jer u džamiji ako i ništa novo ne nauče, izgubili su mogućnost da vrijeme protrače na nekom mjestu koje je otvoreno za činjenje raznoraznih poroka.

Glavni imam MIZ Novi Travnik, Haris-ef. Amidžić, je, također, uputio par riječi omladini, a isto tako govorio je o beneficijama i satisfakcijama ovih hairli druženja.

Nakon što se obratio Haris-ef., riječ je dobio gost predavač. Tema koju je tim za koordinaciju omladinskih druženja pri MIZ Novi Travnik predložio mr. Čoliću jeste „Komunikacijske vještine“, a koju je naš predavač susretljivo prihvatio i u svome stilu izložio. Izlaganje teme popraćeno je primjerima iz svakodnevnog i praktičnog života (kao što je npr. bračni život, posao, pa i način na koji nekoga selamimo i sl.). S obzirom na to da je mr. Čolić osoba koja ima dva stručna zvanja (profesor islamske teologije i magistar religijske pedagogije), nije zaobišao govoriti ni o duhovnoj, odnosno spiritualnoj komunikaciji čovjeka prema dragome Bogu.

Na kraju zvaničnog dijela programa omladina je popunila anketu koju je pripremio tim za koordinaciju ovih druženja, a sve u cilju poboljšanja i podizanja na veći nivo ovog projekta. Iz ankete smo dobili povratnu informaciju (feedback) da je mr. Čolić uspješno prenio određene smjernice u pogledu unapređenja komunikacijskih vještina na našu omladinu.

Nakon programa pristupilo se opuštenijem dijelu druženja gdje se steklo novih prijateljstava, proučilo par ilahija, osvježilo uz sokove, te počastilo uz slatkiše koje su priredili Benjamin-ef. i njegova vrijedna ekipa.

(MIZ Novi Travnik)

Čitano 470 puta
All for Joomla All for Webmasters