970x100 01

Omladinski muhabet u organizaciji Mreže mladih Vitez

08 Decembar 2019

Mreža mladih MIZ Vitez organizovala omladinsko druženje u divanhani Medžlisa.

U nedjelju, 08. decembra 2019. godine, Mreža mladih je organizovala prigodno druženje, a kao gost predavač bio je mr. Sulejman-ef. Čeliković, glavni imam MIZ Kakanj, koji se nakon jacije namaza u Ahmedaginoj džamiji obratio prisutnoj omladini sa lijepim i korisnim savjetima. A druženje omladine nastavilo se u divanhani medžlisa uz ovježenje koje su priredili stalni donatori koji prate i podržavaju aktivnosti Mreže mladih.

Sulejman-ef. je omladini, između ostaloga, skrenuo pažnju da se Allah hvali melekima mladom i hairli osobom. Mlada osoba ima na raspolaganju dosta vremena da čini hajr i bude u skupini onih kojima se On Uzvišeni hvali i ponosi pred melekima. U vezi s ovim preporučuje se i savjetuje sabur, kako u teškim situacijama, mnogo više kada je u pitanju sustezanje od grijeha. Upravo zbog toga što smo mladi, u snazi i pred izazovima današnjice.

Također, savjetovao je da se ostavi loš govor, ne čitaju loše knjige i ne gledaju loše emisije, iz razloga što sve to ostavlja traga na našu misao, zatim na razmišljanje, a onda i na srce. Tako se se osoba navikava na loše, pa i grijeh koji čini, postaje mu lahak i učini se malim.

Čitano 581 puta
All for Joomla All for Webmasters