970x100 01

Nastavak projekta "Omladinski muhabeti" u organizaciji Mreže mladih u Vitezu

31 Januar 2020

Mreža mladih Medžlisa islamske zajednice Vitez organizovala je 9. po redu Omladinski muhabet, a gost je bio Nezim ef. Halilović – Muderis.

U petak, 31. januara 2020. godine, nakon jacije namaza Muderis je održao predavanje za sve prisutne u Ahmedaginoj džamiji u Vitezu, a nakon toga druženje za omladinu je nastavljeno u divanhani Ahmedagine džamije.

Obraćanje  gosta omladini može se sažeti u nekoliko ključnih stvari, i to: prosperitet zajednice će biti  moguć onda kada naši predvodnici budu najbolji od nas, kada naši bogataši budu najdarežljiviji od nas i kada se međusobno budemo dogovarali. U svome obraćanju podsticao je omladinu na brak kroz hadis u kojem se spominju četiri stvari koje udaju ženu i skrenuo pažnju da se bira vjernica kako je to hadisom i rečeno. Na taj način sačuvat će se vjera, a Allah dž.š. je obećao nafaku.

Sa realizacijom projekta "Omladinski muhabeti" Mreža mladih Islamske zajednice Vitez je počela prije 3 godine, a do sada je održano 9 omladinskih druženja ili muhabeta gdje su ugostili mnoge ličnosti iz kulturnog i vjerskog života. Omladinski muhabeti su projekat koji se realizuje u zimskim danima, petkom nakon jacije namaza u divanhani Ahmedagine džamije.

Čitano 398 puta
All for Joomla All for Webmasters