970x100 01

Nagradna umra za najaktivnijeg člana Mreže mladih u Vitezu

01 Februar 2020

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Vitez nastavlja sa hairli projektima i aktivnostima.

U subotu, 01. februara 2020. godine, u sklopu projekta „Zajedno na sabah“ Mreža mladih MIZ Vitez realizovala je akciju koja je trajala nekoliko prethodnih dana, a čiji je cilj bio izabrati i  obradovati najaktivnijeg člana Mreže mladih. Obzirom da je akcija tekla tajno, samo iznenađenje je bilo potpuno. U konačnici  izbor je bio jedan od aktivista i članova po imenu Armin Ramić, a koji je  obradovan poklon umrom uz poruku: „Za angažman i trudi našeg brata Armina, njegov nesebični hizmet proteklih godina, za sve što čini za dobro zajednice. Mreža mladih Vitez je počašćena jer su u mogućnosti da Armina Ramića nagrade odlaskom na umru. Da ti Allah Milostivi podari hajr oba svijeta!!!“.

Armin je dobio da pročita poruku nakon čega su uslijedili tekbiri i ilahija koja je svima izmamila suze "U Medinu pošao bih". Sve prisutni u džamiji su bili počaščeni tortom koja je maksuz spremljena za  Armina, uz kahvu i čaj.  Armin putuje 15. marta, radujemo se njegovim utiscima i impresijama koje će nam prenijeti, akobogda,  28. marta kada se i vraća.

Da Allah umru i ibadete ukabuli  Arminu, primi njegove dove, a posebno da ga nagradi za sav njegov trud i zalaganje, samo ona kako On sam zna. Također,  molimo Uzvišenog Gospodara da iz Svojih nepresušnih riznica obilato nagradi sve one koji su na bilo koji način učestvovali ovoj akciji, prisustvovali sabahu i pomogli da obradujemo Armina, amin.

(Mreža mladih MIZ Vitez)

 

Čitano 887 puta
All for Joomla All for Webmasters