baneri 03 970px100px

Mreža mladih Muftijstva travničkog na Trećim sportsko-edukativnim susretima "Prvi mart" u Tuzli

10 Mart 2019

Mreža mladih Muftijstva travničkog uzela je učešće na Trećim sportsko-edukativnim susretima "Prvi mart" u Tuzli.

U subotu i nedjelju, 09. i 10.marta 2019. godine, aktivisti Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Travnik u saradnji sa Mrežom mladih Muftijstva travničkog učestvovali su na Trećim sportsko-edukativnim susretima "Prvi mart" u Tuzli.

Prilikom otvoranja u nedjelju ujutro istaknuto je da su ovo prije svega edukativni, pa tek onda sportski susreti, te da je cilj da se na ovim susretima grade prijateljstva i poznanstva.
 
Na samom otvoranju je istaknuto da su ovo prije svega edukativni, pa tek onda sportski susreti, te da se na ovim susretima grade prijateljstva i poznanstva.  Aktivnosti susreta su podjeljene u tri grupe: turnir u fudbalu, stonoteniski turnir i debata povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 
 
Muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović je u svome obraćanju učesnicima Susreta kazao: "Vi omladina koja stoji danas ovdje, upamtite vi ste heroji morala, heroji cestitosti i taj moral sirite preko svojih porodica i svoje mladosti. Čestitam vam na tome, mladići i djevojke imaju posebno mjesto kod Allaha, mlada osoba koja ima svijest o Allahu nalazi se u milosti Allahovoj i neka se takvi ničega ne boje i ni za čim ne tuguju. Poslanik a.s je imao povjerenje u ljude vaših godina, jer je to povjerenje davao u ruke mladih ljudi kao što ste vi. Tako i mi danas iznimno vas cijenimo i imamo u vas veliko povjerenje, te vam se želim zahvaliti za rad u Mreži mladih, želim se zahvaliti i koordintorima koji ne štede ni sebe ni svoje vrijeme u promociji hajra."

 

Čitano 149 puta
All for Joomla All for Webmasters