990x100 zekijat2021

Aktivnosti Mreže mladih u Vitezu u vrijeme mubarek Ramazana

20 Maj 2020

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Vitez i njeni vrijedni članovi nastavljaju svoje aktivnosti i projekte.

Zbog pandemije izazvane novim korona virusom, sve ramazanske aktivnosti Mreže mladih u Vitezu bile su prilagođene uvijetima i restrikcijama vanredne situacije. Hvale vrijedan projekat „Iftar od vrata do vrata“ realizovan je u dva navrata, i to 03. maja (nedjelja) kada je podijeljeno 162 iftara, te 05. maja (utorak) kada je obavljena podijela još 100 iftara, što ukupno iznosti 262 iftara.

Od ramazanskih aktivnosti Mreže mladih bio je i kontinuirani online nastavak projekta „Škole hifza“ pod vodstvom hfz. Ismaila Zlotrga, a uz pomoć aplikacije „Zoom meeting“. Tako je 16. maja (subota) za polaznike škole organizovan prvi zajednički iftar u prostorijama Divanhane Ahmedagine džamije kojem je prisustvovalo 27 polaznika. Na iftaru je bio prisutan i glavni imam, Omer-ef. Sikira, koji se na kraju prigodno obratio.

Zatim je u ponedjeljak, 18. maja, u saradnji sa Udruženjem "Svitanje" iz Sarajeva, na području cijelog Medžlisa podijeljeno je ukupno 50 ramazanskih paketa. Uz pomoć koordinatora i aktivista Mreže mladih paketi su stigli do onih kojima je najpotrebnije.

(Mreža mladih MIZ Vitez)

Čitano 639 puta