×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 70

Završna svečanost Obdaništa „Sultan Fatih" u Novom Travniku

09 Maj 2016

Dana, 09.05.2016.g. (ponedjeljak), u prepunoj sali Islamskog kulturnog centra Novi Travnik djeca Obdaništa „Sultan Fatih" zajedno sa svojim tetama pripremili su izuzetan program kojim su, kao i uvjek, ostavili dubok trag u dušama novotravničana. U sadržaju je bila istaknuta muslimanska bosanska porodica i kulturno-tradicionalni običaji.


Direktorica Obdaništa, Huelya Rizvić, poželjela je dobrodošlicu, te uputila riječi zahvale roditeljima na ukazanom povjerenju i onima koji su na bilo koji način pomogli rad Obdaništa.

 

Prisutnima se obratio i muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, pokazujući svoje zadovoljstvo riječima: "Ja vjerujem da je i vama puno srce kao i meni.. Ova priredba je jedan od pokazatelja važnosti predškolskog odgoja i potrebe za otvaranjem novih predškolskih ustanova u okviru Islamske zajednice."


Također, glavni imam MIZ Novi Travnik, Fahrudin-ef. Haseljić, poselamio je prisutne i ukazao na poteškoće odgoja i obrazovanja djece, te pozvao i druge bošnjačke organizacije i udruženja da pripreme sadržajne programe za stariju djecu i omladinu kako bi ih zaštitili od poroka savremenog doba.


Obdanište „Sultan Fatih" Novi Travnik prvo je obdanište koje je osnovano u okviru Islamske zajednice u BiH, te već duže vrijeme pruža usluge roditeljima u odgoju i obrazovanju djece ne samo onih sa područja Novog Travnika, nego i sa područja Travnika i Viteza.

Čitano 4737 puta