U Novom Travniku organizovana svečanost promocije novih učača Kur'ana Časnog

29 April 2018

U nedjelju, 29.04.2018., poslije podne-namaza u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku je upriličena Svečanost povodom realizovanog projekta kurs Sufare za žene kojeg je uspješno okončalo 99 polaznica u pet džemata našeg medžlisa: Grad, Kasapovići, Vejzovići, Krnjić Potok, Čorbegov Han, Lazine i Pečuj, te hatma dova za 14 žena koje su zajedno proučile cijeli Kur'an kroz kurs tedžvida.

 

Muallime Hajriž Fata, Almedina Šljivo, Refija Fejzović i Rasema Herceg su u predhodnih 6 mjeseci u ovim džematima marljivo radile sa našim džematlijkama što  je na kraju urodilo ovakvim rezultatima.

 

Glavni imam se zahvalio muallimama, polaznicama kursa sufare i Kur'ana kao i njihovim porodicama na saburu i ustrajnosti te kazao kako najvažnije tek predstoji, a to je redovno učenje Kur'ana, dok je koordinatorica za ženski aktivizam pri Muftijstvu travničkom prof. Lejla Bešo je pohvalila ovaj veliki uspjeh muallima i naših sestara te istakla kako je jako bitno da pored učenja Kur'ana novi učači treba da nastoje da ajete Kur Kur'ana Časnog i primijene u svojim životima.

 

Izaslanik Muftije travničkog  Rešad-ef. Lendo je govorio o vrijednosti učenja Kur'ana i na kraju čestitao svima koji su uspješno završili kurs sufare i proučili svoju prvu hatmu, muallimama koje su vrijedno radile i MIZ Novi Travnik na čelu sa glavnim imamom koji su podržali ovaj projekat i svi zajedno ostvarili ovaj veliki uspjeh.

 

Svečanost je završena podjelom diploma,  Musafa koje za ovu priliku obezbijedio Ateše za vjerska pitanja pri Ambasadi KSA u Sarajevu i skromnih hedija polaznicama kursa, te zahvalnica njihovim muallimama.

Čitano 625 puta
All for Joomla All for Webmasters