Održana redovna godišnja izvještajna Skupština MIZ Donji Vakuf

28 Februar 2018

Danas, 28. februara 2018. godine u prostorijama Medžlisa održana jeredovna godišnja izvještajna Skupština Medžlisa IZ Donji Vakuf.

 

Skupštini su pored delegata prisustvovali travnički muftija dr. Ahmed ef. Adilović i glavni imam Medžlisa IZ Bugojno prof. Vehid ef. Arnaut.


Radno predsjedništvo činili su Dževad Mehdić kao predsjedavajući, te Ismail-ef. Elkaz i Vildana Kaniža kao članovi radnog predsjedništva. Izvjestilac o radu Medžlisa bio je glavni imam h.Esad ef. Slipac.

 

Zastupnici Skupštine Medžlisa su izrazili pohvale, zadovoljstvo, podršku rukovodstvu Medžlisu IZ Bugojno, te jednoglasno usvojili izvještaje o vjersko prosvjetnom radu, administrativno- pravnom radu, finansijskom poslovanju za 2017. godinu, kao i plan aktivnosti za 2018. godinu. Pod ostalim pitanjima vodila se konstruktivna diskusija kako unaprijediti rad Medžlisa, džemata ali saradnju i komunikaciju svih nivoa Islamske zajednice sa džematlijama.

 


Po završetku rada Skupštine muftija dr. Ahmed-ef. Adilović pohvalio je rad Medžlisa, Skupštine ali i istaknuo neke od aktivnosti kao jako kvalitetne i pozitivne. Muftija je također dao savjete i smjernice za rad i djelovanje kako u Skupštini tako i u svojim džematlijama.

Čitano 474 puta
All for Joomla All for Webmasters