Održan je prvi sastanak koordinatora Mreže mladih MIZ Vitez

17 Mart 2018

U subotu 17. Marta 2017. godine nakon akšam-namaza održan je prvi sastanak koordinatora Mreže mladih MIZ Vitez.

Sastanku je prisustvovao glavni imam Omer ef. Sikira, koordinator Mreže mladih MIZ Vitez Almedin ef. Mešković te koordinatori iz džemata: Vitez – Belmin i Berina Bengir, Krušćica – Ahmed Hlivnjak i Lejla Peskić, Ahmići – Jakub Patković i Rukajja Ahmić, Grbavica – Almedin Rebihić i Zehrudina Varupa, Počulica – Ređo Sarajlić i Azra Kulbegović, Preočica – Almin Čišić i Sedina Rebihić, Lupac – Lejla Topalović, Vrhovine – Mehmed Sarajlić.

 


Sastanak je otvorio glavni imam Omer ef. Sikira koji je čestitao momcima i djevojkama na preuzimanju odgovornosti i časti u svojima džematima kao koordinatora na nivou džemata. Zatim je istakao važnost omladine u svim sferama života, te spomenuo savremene probleme sa kojima se susreće omladina. Na kraju svog obaraćanja ponudio je pomoć u svim aktivnostima i uputio dove i želje za uspjeh u radu sa omladinom.

 


Nakon srčanog obraćanja glavnog imama, koordinatori su imali priliku da se ukratko predstave i upoznaju. Zatim je Almedin ef. Mešković, koordinator Mreže mladih MIZ upoznao prisutne o detaljima sastanka Mreže mladih na nivou Muftijstva, kao i o dogovorenim aktivnostima u narednom periodu. Upoznao ih je također i sa novitetima u Mreži mladih, izvještaju za 2017. godinu kao i okvirnom planu za 2018. godinu. Dogovoreno je da dosadašnji naziv Aktiv omladine MIZ Vitez preraste u Mrežu mladih, jedinstveni naziv u radu sa mladima na nivou Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

 

 

Nakon radnog dijela sastanka druženje je nastavljeno u opuštenijoj atmosferi uz kahvu i čaj.

 

Mreža mladih MIZ Vitez

Čitano 613 puta
All for Joomla All for Webmasters