×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 70

Obilježavanje manifestacije „Vrbanja 2016. – Šehidima dova, živima opomena“

12 Maj 2016

U srijedu, 11.05.2016. godine u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Bugojno održan je sastanak članova Organizacionog odbora manifestacije Vrbanja 2016., Šehidima dova, živima opomena.

 

Ovom prilikom razgovaralo se o programu koji će biti realizovan u okviru manifestacije „Vrbanja 1993-2016." Istaknuto je da je cilj da manifestacija protekne dostojanstveno i na način kako to zaslužuju žrtve Vrbanje ubijene u zločinu koje su tokom jula 1993. godine počinili pripadnici Hrvatskog vijeća odbrane u ovom dijelu naše Općine.

 

Pripreme su počele na vrijeme, terminski se ne podudara sa mjesecom ramazanom, te se planirani sadržaji trebaju realizovati u sedmici koja prethodi njenoj završnici. Završna manifestacija „Vrbanja 2016. - Šehidima dova, živima opomena" biće u nedjelju, 31. jula 2016. godine kada će u Vrbanji biti održan prigodan program.

 

-Koristim priliku da se zahvalim prisutnim na konstruktivnim diskusijama i činjenici da smo jednoglasno utvrdili protokol manifestacije, hodogram aktivnosti i plan rada pojedinih segmenata u pripremi i obilježavanju ovog značajnog datuma. Molim Allaha dž.š. da nas pomogne na ovom hairli putu, a našim žrtvama da dadne Allah smiraj, a nama da dadne snage, da ustrajemo na sjećanje na njih i da molimo Boga da se nikad nikome ni sličan događaj ne ponovi - kazao je Vehid ef. Arnaut, predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja manifestacije Vrbanja 2016.

www.bug.ba

Čitano 3203 puta