Muftija travnički prisustvovao sjednici Skupštine MIZ Busovača

18 Februar 2024

U nedjelju, 18.02.2024.god. u prostorijama MIZ Busovača održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Busovača.

Sjednici Skupštine je prisustvovalo šesnaest od ukupno dvadeset dva zastupnika. Skupštini je i kao gost pristustvovao muftija travnički dr. Ahmed Adilović.

Nakon uvodnih riječi predsjednika izvršnog odbora Medžlisa, Mirze Kurtovića i ašereta kojeg je proučio Emin-ef. Koluh, sekretar Medžlisa, izabrano je radno predsjedništvo i to u sastavu: Durak Mehemed, predsjednik, Solić Nusret, član i Emin Koluh zapisničar.

Nakon što je izabrano usvojen je sjedeći dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice,
  2. Razmatranje i usvajanje izvještaja o radu za 2023. godinu (vjersko-prosvjetnog, finansijskog i administrativno-pravnog)
  3. Plan rada za 2024. godinu
  4. Razno

Nakon usvojenog dnednog reda glavni imam dr. hfz. Adnan-ef. Srebrenica prezentovao je vjersko-prosvjetni izvješta, a  administratvno-pravni izvještaj izvještaj prezentovao je predsjednik Medžlisa Mirza Kurtović.

Nakon izlaganja i diskusije usvojeni su izvještaji jednoglasnom odlukom svih prisutnih zastupnika, a naposlijetku se prisutnima obratio i travnički Muftija istakavši zadovoljstvo radom Medžlisa te uputivši savjete i smjernice kako određene stvari poboljšati.

 

Čitano 213 puta