Muftija travnički prisustvovao programu promocije novih učača Kur'ana u džematu Baš džamije.

27 Februar 2021
U petak 26. februara 2021. godine poslije jacije namaza u Baš džamiji u Donjem Vakufu održan je prigodan program povodom završetka škole kur'anskog pisma sufare za odrasle.
 
Naime, ove godine džemat Baš-džamija obilježava jubilej 20 godina od proklanjavanja u novoizgrađenoj džamiji na temeljima stare koja je srušena tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Jedan u nizu planiranih programa kojima se planira obilježiti ovaj važan jubilej je i večerašnja prezentacija tradicionalne škole Kur’ana za odrasle, odnosno prolaska još jedne od brojnih generacija koje su u ovih 20 godina napravile taj mubarek korak - završetka kur’anskog pisma-safare.
 
Preko 300 džematlija, različite dobne starosti, je do sada prošlo kroz ove prostorije i časove sa hafizom Almir-ef. Duranovićem, gdje su imali priliku naučiti arapske harfove i savladati sufaru uz druženja i razne savjete kako da unaprijede učenje Kur'ana, ali i sam odnos prema našoj vjeri Islamu.
 
Džematlijama su se pored imama džemata hafiza Duranovića, obratili predsjednik Džematskog odbora Edin Tica, zatim glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf Amir-ef. Čavak te muftija, Ahmed ef. Adilović. Uz lijepe i poučne riječi prisutnima, muftija je uručio i posebnu hediju svim polaznicima škole Kur'ane, sa željom da nastave sa ovim hajrom te poručio da i drugima prenesu pozitivnu atmosferu i iskustva, kako bi se i oni uključili u ovakve projekte.
 
Čitano 443 puta