Iftarom u Šipovu počela manifestacija „Spomen njima, po(r)uka nama".

01 Juni 2017

Peta noć Ramazana u vaktiji urađenoj za područje Medžlisa islamske zajednice Jajce, upisana je kao „ Ramazanska noć Bošnjaka RS-a" i početak manifestacije „Spomen njima, po(r)uka nama."

 

Iftarom ispred džamije u Šipovu koji je organizovala fondacija „Izvor nade" iz Sarajeva, obezbjedila je iftare za 130 osoba, te 50 ramazanskih paketa za djecu iz Šipova. Direktor fondacije g-din Tarik Agetović u svom obraćanju istakao je slijedeće: „Fondacija "Izvor nade" organizira iftare u povratničkim mjestima i ovo je osma godina kako, uz Božiju pomoć, organizujemo ovu lijepu akciju. Ove godine planiramo više pažnje usmjeriti prema povratničkim područjima u kojima ima više omladine i djece i na taj način pružiti podršku povratku i ostanku naših ljudi."

 

 

Nakon iftara, a pred teravih namaz u džamiji su podlijeljeni ramazanski paketići za najmlađe, a nakon toga je pročen Ja'sin-i-šerif za sve Bošnjake sa područja Šipova nad kojim je učinjen zločin.

 


Poslije zajedničke dove, uslijedilo je obraćanja glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžića, koji je prije svega zahvalio svim članovima Fondacije na trudu, zahmetu i požrtvovanosti da sa Bošnjacima u Šipovu podijele radost iftara.

Čitano 4033 puta